• Bistra 14, 2393 Črna na Koroškem
  • 02 82 38 022
  • vida.adamic@gmail.com

Turistična kmetija Plaznik

Bistra 14, 2393 Črna na Koroškem


Tel: 02 82 38 022

Gsm: 051 273 564

E-pošta: vida.adamic@gmail.com

Ogled lokacije na Google zemljevidu.


Lokacija

Če prihajate po avtocesti iz Ljubljane ali Maribora, izberite izvoz Žalec, Arja Vas ter nadaljujte pot do Šoštanja in nato preko kraja Zavodnje čez prelaza Sleme (Šentvid), kjer vas bo pot pripeljala v Črno na Koroškem, kjer v krožnem izberete 2. izvoz proti Bistri. Nato upoštevajte spodnja navodila.

Če se pripeljete iz smeri Ravne na Koroškem, v centru Črne zavijete desno mimo bivše banke (sedaj TIC-a) (sledite tabli Bistra) in po dobrem kilometru zavijete levo čez novi most (tu so tudi smerokazi).

Nato vozite približno 2,5 km po asfaltni cesti ter prispete do razpotja, kjer stoji lesena kočica. Tam zavijete desno, kot kaže tabla na hišici. Vozite še kakšne 3 km in pred vami se odpre čudovita dolina Bistra. Na desni strani te doline se nahaja naša kmetija Plaznik.

Dostop do nas je možen tudi prek Bukovnikovega sedla in sicer, ko se pripeljete iz Solčave (ali pa s Pavličevega sedla po panoramski cesti) na slemenu zavijete desno in vozite 7 km po makadamski cesti, nato pa boste ob levem robu doline Bistre zagledali našo kmetijo.

Turistična kmetija Plaznik se nahaja na naslovu Bistra 14, 2393 Črna na Koroškem.

Bistra 14, 2393 Črna na Koroškem