• Bistra 14, 2393 Črna na Koroškem
  • 02 82 38 022
  • vida.adamic@gmail.com

Ponudba hrane

 

Na naši kmetiji kmetujemo po načelih ekološkega kmetovanja - ne uporabljamo umetnih gnojil, nobenih škropiv ali fitofarmacevtskih sredstev.

Doma pridelamo skoraj vso hrano, ki jo nudimo našim gostom, to so predvsem suhomesni izdelki, kot je koroški želodec, salama, vratovina, slanina in drugi sušeni mesni izdelki. Na kmetiji so krave, prašiči (za domače goveje in svinjsko meso) in kokoši, ki nam nesejo odlična domača jajca, iz katerih izdelamo razne domače testenine (jušne zakuhe, štruklje, kločeve nudlne, široke rezance) ali pa jih preprosto spečemo gostom za zajtrk.

Od mlečnih izdelkov gostje najpogosteje naročijo skuto z bučnim oljem in čebulo, kislo mleko, poleti izdelamo tudi jogurt, če pa je mleka veliko pa tudi sire z različnimi dodatki, kot so orehi, paprika, drobjak, origano...

 ponudba hrane

Na njivi in v vrtu pridelamo krompir in ostalo zelenjavo (zelišča in dišavnice, solata, paradižnik, paprika, korenje, bučke, redkvice, rdeča pesa, fižol, zelje, cvetača... in še in še), okrog kmetije pa je tudi nekaj sadnega drevja, kjer pridelamo jabolka za tipični koroški mošt (jabolčnik) in jabolčni sok in slive za žganje in marmelade. V domačem gozdu naberemo borovnice, iz katerih izdelamo marmelade, likerje, peciva...ter gobe, ki jih ponudimo v različnih jedeh.

Imamo tudi 5 čebeljih družin, ki nam pridno pridelajo domači med, ki ga ponudimo gostom za zajtrk ali uporabimo za sladice, likereje (medica).

Po prednaročilu pripravimo najrazličnješa kosila iz doma pridelanih živil. Prostora imamo za 60 oseb, sprejemamo skupine – od izletnikov do različnih praznovanj ter nedeljska kosila. Po želji vam ob praznovanju zaigra tudi Marko s »frajtonerico«.

Ob praznovanjih vam Kristina pripravi tudi domače sladice (mešana drobna peciva) in domače rojstnodnevne torte, ki so božanske!

Za zaključene skupine se lahko meniji prilagajajo po željah gostov (kosila pripravljamo samo po prednaročilu)